TJÄNSTER

Kiropraktik & Kiropraktisk Mjukdelsbehandling

Kiropraktik är en behandlingsform som återställer ledens rörlighet och funktion vilket leder till minskad smärta och besvär. När vi träffas första gången så kommer jag att ställa ett antal frågor, göra  neurologiska tester samt en rörelsescreening för att skapa mig en uppfattning om dina besvär. Baserat på den informationen kommer jag att påbörja adekvat behandling. Tillsammans gör vi en långsiktig plan och behandlar tills du har fått tillbaka funktion och blivit av med eventuell smärta. Vi bokar därefter ett återbesök och om du vill får du med dig 1-2 övningar.

Kiropraktik mjukdelsbehandling behandlar muskler och fascia och syftar till att öka funktion och prestation. Behandlingen är kraftfullare och mer djupgående är vanlig massage.  

 

Gravidmassage

En graviditet innebär en enorm fysisk och mental förändring och ställer nya och ibland väldigt tuffa krav på kroppen. Under  graviditeten är det därför vanligt förekommande med smärta och trötthetskänsla i bland annat rygg, axlar och bäcken. Andra besvär som kan uppstå är gravidischias, smärtor i säte och ont i svanskotan. Gravidmassage behandlar och förebygger dessa besvär. Självklart behöver du inte ha ont för att t aen gravidmassage, du kanske helt enkelt vill ha en stunds avkoppling och ladda upp inför det som komma skall. Oavsett så är det fantastiskt nyttigt och viktigt att ta hand om kroppen lite extra under en graviditet. Jag använder en särskild gravidkudde som gör att du kan ligga på mage under behandlingen om du vill.

Bra att veta är att jag har ett nära sammarbete med Barnmorskan, tränaren, och författarinnan Maria Wigbrandt som verkar på Mamma Mia. Hos mig kan du också köpa henns bok Stark Glad Gravid till förmånligt pris och snart också hennes nya bok Stark glad mamma.

Välkommen!

 

 

 

Individuell Träning

DNS 

DNS eller Dynamisk Neuromuskulär Stabilisering är en träningsmetod som bygger på att människans muskulära stabilitetsmönster är medfött och något vi idealiskt ska ha med oss hela livet. Skador, stress och felaktigt rörelsemönster leder till att vi förlorar den korrekta stabiliseringen. DNS metoden syftar till att återskapa/återställa det ursprungliga rörelsemönstret med specifik behandling och träning.
DNS metoden kan användas oavsett skada och kan öka funktion likväl som prestation. Med andra ord ger metoden goda resultat oavsett om du är motionär eller elitidrottare.

DNS metoden passar också utmärkt för dig som är eller varit gravid.

Gravidträning

Jag har under mina dryga 10 år som personlig tränare fått förmånen att träna många gravida och postgravida kvinnor med goda resultat. Den här träningen är för dig som är eller varit gravid och inriktar sig på att stärka & återställa din kropp så att den klarar av de enorma påfrestningar som den utsätts för. En del av träningen innebär att jobba med andningen för att på det sättet stärka mage rygg och bäckenbotten. Vi tränar så hårt din kropp och ditt mående klarar av. DU ska känna dig stark, glad trygg och säker.

Företagsbokning

Kontakta mig för träning och behandling.  Jag skapar något som passsar just dig och dina medarbetare.